Ako prostor vaše kupaonice s godinama postaje sve neugodniji, vrijeme je da razmislite o hitnim popravcima i dodavanju nekoliko sjajnih detalja. Renoviranje kupaonice ne znači uvijek trošenje mnogo novca. Popularne osvježavajuće nadogradnje mogu zahtijevati niska ulaganja, a dobit ćete prostor koji odiše luksuzom.

27.08.2021


Kako osvježiti svoju kupaonicu

Osvježenjem kupaonice možete steći osobnu oazu koju ćete obožavati. Manji popravci mogu uključivati zamjenu žbuke, oštećenih pločica, ugradnju akrilnih premaza, grijače ručnika, nove ukrasne elemente od lijevanog željeza, poboljšani sustav rasvjete i slično. Sve će to dati poseban šarm.

Imajući na umu da je kupaonica glavno mjesto vlage u kući, s vremena na vrijeme važno je osvježiti prostor između pločica. To je problematično područje koje utječe na stvaranje plijesni i ne izgleda estetski. Obnavljanjem spojeva svojoj kupaonici možete dati ugodan kontrast. Ne morate koristiti klasičnu bijelu boju mase, ali ovisno o pločicama, možete koristiti zlatnu ili neku drugu boju koja će dati naglasak. Osim toga, važno je ukloniti oštećene pločice i zamijeniti ih keramičkim ili nekim drugim. Ako vam je doista važno promijeniti izgled kupaonice - uključite maštu. Danas su moderne palete plave, u kombinaciji sa žućkastim i bijelim elementima. Takvi tonovi mogu izgledati vrlo elegantno.

Ako volite umjetnost, dobra ideja je postaviti foto tapetu namijenjenu kupaonici. Možete ih naručiti u različitim izvedbama. Također, ako niste ljubitelj tapeta, možete postaviti ukrasne ploče koje će biti pravo osvježenje prostora.

Ne smijemo zaboraviti popraviti ili instalirati nove slavine, umivaonike, tuševe ili kabine. Uklonite prljavštinu, plijesan i hrđu kako biste svojoj kupaonici dali potpuno novu atmosferu.

Koliko je važna ugradnja nove tuš kade

Kupalište je važan dio svake kupaonice. Stil tuša može pretvoriti kupaonicu u savršen prostor. A evo kako ...

Tuš kade dolaze u velikom broju oblika i veličina, pa ćete s obzirom na to - zasigurno pronaći pravo rješenje kada je u pitanju prostor koji posjedujete. Možete birati između samostojećih kada, kutnih kada, ugradnih kadi ili kombiniranih kada. Za mali prostor prikladni su kutni modeli, tuš kada s udubljenjem ili svestrana kombinacija tuša i kade. Takva varijanta može uštedjeti prostor, djelovati futuristički i elegantno. Suprotno klasičnom dizajnu, kombinirana tuš kada je odlično rješenje ako ste ljubitelj funkcionalnosti i estetike. Zadržat ćete sve funkcije tuša, a da pritom nemate skučen prostor.

Zašto su kade za tuširanje najbolje

Zahvaljujući ugradnji novog tuša, možete uživati u blagodatima i užitku. Osvojite prostor i vizualno povećajte kvadraturu.

Za razliku od klasičnih tuševa, imat ćete više prostora za pohranu. Dobit ćete spoj ljepote, dobre kvalitete i lakšeg održavanja. Tuš kade mogu biti i hidromasažne, pa se vaš tuš može pretvoriti u veliko zadovoljstvo.

Ako ga instalirate, svi oni mali popravci, poput zamjene dotrajalih pločica, spojeva i slavina - bit će impresivni. Morate biti pametni u smislu ulaganja. I shvatite da osvježavanje stare kupaonice ne zahtijeva previše truda. Nadogradnje koje napravite bit će zlata vrijedne samo ako su prikladne za vaš stil života i dnevnu rutinu.

Zakažite pregled