Doslovni prijevod engleske riječi laptop je "u krilu". Budući da se računalo može držati u krilu, laptop je postao jedan od predmeta koji se svakodnevno nosi iz kuće ili s posla.


14.04.2022

Doslovni prijevod engleske riječi laptop je "u krilu". Budući da se računalo može držati u krilu, laptop je postao jedan od predmeta koji se svakodnevno nosi iz kuće ili s posla.

Ruksak i laptop

Klasični ruksak obično nas podsjeća na sportski način života. Nose ga ljudi koji su u pokretu, pa se mogu slobodno kretati i ruke su im slobodne. Što nosimo na rančevima? Školarci nose ruksake u školu, sportaši na trening, putnici na put, ali ruksake sve češće nose na posao ili u šetnju gradom. Posebna, sve popularnija vrsta ruksaka je ruksak za prijenosno računalo.

Što stane u ruksak za prijenosno računalo?

Osim za što je prvenstveno namijenjen, uz prijenosno računalo možete nositi i dodatnu elektroničku opremu poput punjača i miša, telefona, USB-a, slušalica, ali u ruksak će stati i novčanik, bilježnica, olovke, pa čak i knjige, časopisi, solarne čaše, kišobran i boca za vodu. Praktički možete posložiti sve što nosite, jer ruksak obično ima nekoliko manjih i većih funkcionalnih pretinaca i džepova. Ovako opremljeni, možete hodati uokolo znajući da je vaše prijenosno računalo sigurno za nošenje, a sve ostale stvari koje su vam pri ruci, na ramenima.

Moda i tehnologija na ramenima

Moderni rančevi za prijenosna računala omogućuju kretanje, čak i putovanja, na kojima lako možete nositi prijenosno računalo. Mogu se nositi i kao poslovna i kao sportska varijanta. Imaju do 7, 8 manjih džepova, a ima i rančeva koji se zaključavaju i otključavaju lozinkom. Moderno rješenje koje nude neki od rančeva je ugrađeni USB punjač s kabelom za punjenje telefona, kao i utičnica za slušalice. Osim što su praktični, kvalitetni i dobri ruksaci su i ugodni za nošenje, jer imaju široke i mekane naramenice te anatomska pojačanja za leđa.

Je li torba za laptop bolja od ruksaka?

Torba ima istu funkciju kao i ruksak, štiti laptop i omogućuje nošenje. Glavna razlika u odnosu na ruksak je što se torba nosi prvenstveno u ruci, kao aktovka, a po potrebi se može prenijeti i na jedno rame. Ručke bi trebale biti postavljene, a samim time i udobne za ruku, a ovisno o potrebama možete pronaći torbe s više ili manje pretinaca. Torbe uglavnom ne nose puno dodatnih svakodnevnih stvari, ali su odličan izbor za dodatnu elektroničku opremu, fascikle, bilježnice, papire i gotovo sve što vam je potrebno za posao. Dobra torba za laptop je vrsta malog ureda koji možete ponijeti bilo gdje. Osim što su praktične, torbe ispunjavaju i estetsku funkciju. Pristaju gotovo svakom poslovnom stilu, no izbor je puno veći od reduciranih crnih ili sivih modela. Torbe se, kao i ruksaci, mogu naći u gotovo svim bojama. Materijali su također kvalitetni, ali i svojim dizajnom privlače pažnju. U širokom asortimanu torbi pronaći ćete šarene, cvjetne i jarke boje.

Odaberite model koji vam odgovara, tako da lako možete ponijeti svoj laptop posvuda i moći ćete raditi bilo gdje, izvan kuće ili ureda, držeći posao u krilu.


Zakažite pregled