Iskusite najljepšu hranu u prijestolnici Srbije Područje Balkana je poznato po prelijepim građevinama, bogatoj historiji i prirodnom pogatstvu. Ono što se posebno ističe na Balkanu je kuhinja. Njegova tradicionalna kuhinja ne spada u tipične standarde svjetske kuhinje. 

Zbog toga svi turisti koji posjete bilo koju državu na Balkanu budu oduševljeni sa ukusnim jelima na kojoj su odrastale brojne generacije. 

Beograd nudi odlična mjesta za isprobavanje i uživanje u ukusnoj tradicionalnoj ali i poznatim svjetskim kuhinjama. 

Nacionalna klasa Beograd je restoran koji je savršeno uklopio tradicionalnu hranu sa poznatim jelima iz svjetske kuhinje. 

Mnogi su restoran nazvali simbol za ''kopno'' Beograda.  Posebnu popularnost je stekao nakon renoviranja kada je dobio izgled savremenog restorana sa ukusnom hranom koju pripremaju vrsni kuhari. 

No, restoran ne nudi samo moderan ambijent i ukusnu hranu već pruža predivan pogled na Kalemegdansku tvrđavu i rijeku Savu. 

Ručak ili večera imaju posebnu čar uz pogled na jednu od najljepših građevina u Beogradu. Zasigurno da pogled kao i moderno uređen enterijer restorana upotpunjuje cjelokupan doživljaj. 

Restoran se nalazi na adresi Ušće bb, te je prvobitno restoran nazvan Ušće da bi se tek nakon renoviranja preimenovao u Ušće Nacionalna Klasa. 

Novi naziv je dobio prema istoimenom kultnom filmu. Iz režije Gorana Markovića 1978. godine scene filma Nacionalna Klasa su snimane u ovom restoranu. 

Tako da je današnje ime nosi posebnu priču koja se odražava zasigurno i na cijeli lokal. 


Uživajte u najukusnijim specijalitetima 


Ako posjećujete Beograd i želite na posebnijem mjestu provesti ručak ili večeru onda Nacionalna klasa je savršen izbor. 

Posebno se izdvaja zbog toga što na meniju možete pronaći tradicionalna jela ali i jela svjetske kuhinje. Tokom toplijih mjeseci možete uživati u ukusima specijaliteta restorana u kultnoj bašti. 

Na meniju možete pronaći oko stotinjak prijedloga namijenjen je za dijeljenje hrane u društvu, kao i raznolikost na stolu. 

Također, usluga restorana je na vrlo visokom i profesionalnom nivou. Ono što možete uočiti prilikom posluživanja jela jeste servis koji je osmišljen po uzoru na rustično posuđe iz kojih smo svi jeli kao djeca kod bake ili nene. 

Ovo je više od moderno uređenog restorana koji će vas osim savršenog spoja ukusa vratiti u najljepše dane djetinjstva koje polako i zaboravljamo. 

Posebnu čar servis rustičnog posuđa ima kada jedemo tradicionalnu hranu u kojoj svi uživamo. Važno je naglasiti da je sva hrana domaćeg porijekla. Za autentičan srpski ukus jela možete probati čorbe, specijalitete od mesa ili domaće poslastice. 

Domaće poslastice svakako su savršen desert za kraj jela. Iz menija restorana preporučujemo vam da isprobate krempite, čokoladne torte ili pite od raznog voća. 

Sva jela pripremaju vrhunski kulinarski stručnjaci koji iza sebe imaju bogato iskustvo. Sva pažnja poklanja se samom pripremanju jela. Od sjeckanja povrća do finalnog posluživanja.  Ljubav, trud i talent kuhara restorana može se osjetiti i u naručenom jelu. 

Restorani Beograd mogu vam pomoći prilikom odabira mjesta za ručak u Beogradu. Bez obzira koji vaš odabir bio nećete pogriješiti jer je Beograd poznat po izvrsnoj kuhinji koja ostavlja sve bez daha. 

Tako da nemojte se iznenaditi ako se kući vratite sa kojim kilogramom više. 


Spoj restorana i kluba 


U večernjim satima Nacionalna klasa organizira često svirke u kojima možete uživati sa vašim prijateljima ili porodicom. 

Tokom dana možete uživati u mirnijoj atmosferi, dok navečer restoran poprima nezaobilaznu boemsku atmosferu. 

Srijedom, petkom i subotom se pretvara u klub i radi do tri sata iza ponoći. Petkom i subotom nastupaju manje poznati pjevači koji svakako mogu napraviti odličnu zabavu. 

Ako želite iskusiti potpunu čar noćnog života onda je srijeda idealan dan za to jer tada nastupaju popularni regionalni pjevači. Za nešto laganiju atmosferu sa dozom zabave odlične su matine žurke koje se organiziraju nedjeljom. 

Nacionalna klasa je svakako unikatno mjesto za posjetiti u Beogradu koje će vas svakako oduševiti. 

10.03.2022

-

Zakažite pregled