Što god kupovali, uvijek želimo da taj izbor bude najbolji mogući, što prije svega znači da ispunjava naša očekivanja i potrebe

30.11.2022


Takav je slučaj s putnim koferima koje sigurno ne kupujemo rijetko i koji bi nam trebali služiti godinama.

Životni stil

Pri odabiru kofera za putovanje bitno je putujemo li često i koristimo li različita prijevozna sredstva. Također, ako često idemo na vikende ili poslovne sastanke u drugi grad ili državu, potrebni su nam manji koferi, u koje stvari mogu stajati nekoliko dana. Stoga je odabir modela i njegovih karakteristika, a prije svega veličine, određen stilom života.

Za različite prilike

Odabir putnog kovčega ovisi i o tome koliko često ćemo ga koristiti, ali i u kojim prilikama. Budući da su putovanja različita, najbolje bi bilo kupiti komplet - tri veličine kako biste imali torbu za svaku priliku: poslovno putovanje, izlet, odmor, zimovanje.

Organizacija stvari

Pri odabiru modela važnu ulogu igra i način na koji organiziramo prtljagu kada smo izvan doma. Iako su putni koferi puno praktičniji od klasičnih torbi, te stvari možemo uredno posložiti, ponekad je bitno imaju li dodatne pregrade, može li se po potrebi proširiti prostor i kako se stvari u njemu mogu rasporediti.

Pokretanje i gašenje

Ove torbe mogu imati dva ili četiri kotača, a ponekad imaju i mogućnost pomicanja u svim smjerovima, što nam uvelike olakšava transport prtljage. Također, mogu imati više različitih ručki, a visina glavne se može podešavati po potrebi. Također, neki mogu imati posebne načine zatvaranja i specijalizirane brave ili šifre. Bitno je da su nam stvari sigurne i da je prtljaga općenito lakša za rukovanje, odnosno da se opteretimo sa što manje tereta.

Osobni ukus

Važan parametar pri odabiru najboljeg kofera za putovanja za nas je naš osobni ukus, koji će također utjecati na izbor boja i dizajna. Ove proizvode možete pronaći u gotovo svim nijansama, zbog praktičnosti često se biraju tamne i jednobojne, a vrlo zanimljivo mogu izgledati i oni šareni.

Materijali

Putni koferi izrađuju se od različitih materijala, ABS plastike, poliestera, tkanine i drugih, odnosno mogu biti meke i tvrde strukture. Otpornost same torbe ovisi o materijalu i kvaliteti izrade koja bi trebala sačuvati njen sadržaj i izdržati brojne udarce koji se mogu pojaviti tijekom transporta.

Marka

Na izbor uvelike utječe marka. Naime, poznati proizvođači ovih torbi garancija su kvalitete, izdržljivosti i pouzdanosti na putu. A kako su njihovi proizvodi sigurni i ispitani, isplati se ulagati u njih.

Cijena

Kad nešto kupujemo, cijena nam je svakako bitna. No, kako bi naš najbolji kofer za putovanje zadovoljio sve naše kriterije, ne bismo trebali tražiti najjeftiniji mogući izbor. Dobra stvar je što su putni dodaci vrlo često na akcijama, a mnoge trgovine nude i mogućnost kupnje na rate.

Investicija koja traje

Pronađete li svoj najbolji kofer za putovanje, budite sigurni da će vam se ova investicija isplatiti jer će vam služiti godinama i biti vaš vjerni saveznik u mnogim avanturama.Zakažite pregled